søndag 21. juni 2009

Ja,ja en lærer så lenge en lever…………..

En stor fadese har jeg gjort i hageiveren.Har sådd og sådd…………….og handlet og handlet……………….nå har jeg ikke mere plass så jeg driver og gjør om bedda og planter om og jeg vet ikke hva…..en lærer av sine feil.

I min iver på å begynne med såing så har det tatt helt av ser jeg…………….ler….mange kjenner seg nok igjen her i sine først forsøk.

Såingen har jo klaffet skikkelig da…men i min iver så har jeg ikke tenkt på at disse blir så store etterhvert.Nå var det overgrodd her etter alt regnet.Di bare blir utrolig store og brede over alt i bedda.Så igår måtte jeg brette opp ærmene..fyflate med Tunefluer som truer med å stikke meg både her og der gjøv jeg løs.

23

Der er jeg i sving ja,har begynt å grave di opp alle sammen.Jeg tømte bedda helt untatt Ligularia 'Britt-Marie Crawford'.hosta “Lime green” og fikk fjernet all ugresset jeg så.Satte alle i potter og vanna godt.Her fikk jeg planta inn nye Hoster og Heucheraer også,det ble riktig fint syntes jeg.

17

18 

Slik ble bedd 1.

19

I dette beddet lot jeg Mangolian stå og Salixsen og Liljene.Oppi her plantet jeg nesten bare hvite stauder.

20

Endel planter til overs ble det jo og jeg har gravd opp alle tulipanene det ser dere på bildet og jeg har endel planter igjen og sommerblomster.

21 

Di fleste tulipanene står i grønne kurver,det var kjekt.Tror jeg kjøper flere slike imorgen og legger resten oppi også.

Hva skal jeg gjøre med resten da og jeg har ikke begynt på det store beddet bak ennu heller.Så jeg fikk Ottar til å ta frem arm musklene i dag og beddet blir utvidet.Skal jo legge heller foran drivhuset og lage hagestierså dette går jo fint inn i planen for hageprosjektene mine.Skal legge steiner som gressklipperen kan kjøre på og beddet trekker jeg  litt nedover.Det blir bedre form og lettere å klippe gresset da tenker jeg.Blir innspirert av andre hagegale som ordner i hagen og legger stier.

22

Skal ta helt bilde når jeg er ferdig med dette her.Blir litt av en jobb og utvide og legge kjøresteiner.Skal gjøre buer rundt trærne så di blir innfelte i bedda,men for seg selv.

 

26

Beddet bak overskudds plantene er surjordbed.Dette skal også gjøres om da tomten skråner nedover er det ikke fint.

Tenkte jeg skulle bruke natersteiner istedet.Oppi beddet også og plante innimellom.Tror jeg blir mere fornøyd da.Det er noen planter som popper opp over alt der,di har formert seg siden ifjor.Har mye trær i beddet og store lilla Alliumer.Liljer og tyttebærplanter og endel såkaldte fjellplanter sammens med helt vanlige stauder.Alle trives og gror,igjen alt for mye…..i beddet har jeg kjøpt surbedsjord i sekker fra Bogrønt.Har foresten bare gått over til jorda fra Bo grønt.Ser at planten trives veldig godt og den blir ikke hard.

Ja det er det jeg har gjort idag,skal forsette imorgen.Nå blir det pckos og tv.

Ha en fin kveld dere også……………..jentungen (heeee 19år) har dratt til Hove idag skal være på festival og kommer ikke tilbake før fredagskvelden så nå har vi fri……………….

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jøje meg så flink du har vært. Kjenner til det der med plassproblemer.

Elsa sa...

Plassproblem er ikke noe ukjent fenomen nei. Og så er det det at en frøpakke tar ikke opp så store plassen, og i såiveren glemmer en at det blir store planter som trenger plass rundt seg. Har vært der mange ganger, men lærer - neida. Neste år er alt glemt, og så sår en i vei på nytt:-)

Koselig å se bilder både av deg og fra hagen.

Ellea sa...

Hehe....et ikke helt ukjent problem her i gården heller det der med plassmangel. Skal si du har vært flittig!!